Про виклики освітнього процесу говорили викладачі економічних дисциплін ЗФПО області

16 квітня 2024 року відбулося онлайн-засідання ОМО викладачів економічних дисциплін ЗФПО Сумської області. У роботі засідання взяли участь 33 учасники з 12 закладів освіти регіону.

Захід розпочався з вітального слова Галини Крамінської, голови ОМО викладачів економічних дисциплін ЗФПО Сумщини. Пані Галина акцентувала на тому, що освітній процес в умовах повномасштабного вторгнення насичений низкою викликів.

Під час онлайн-сходин представники коледжів обговорили низку актуальних питань стосовно використання сучасних інформаційних і комунікаційних технологій для вирішення професійних завдань підготовки майбутніх фахівців.

До зустрічі викладачів економічних дисциплін долучилася Наталія Пономаренко, доктор філософії, викладачка МФК СумДУ, медіатренерка. Пані Наталія провела майстерку «Інфомедійна грамотність освітян: Х’юстон, у нас проблеми!». Учасники розмірковували, наскільки важливим є помірковане та критичне ставлення до нової інформації, яка «величезним потоком» циркулює в інформаційному просторі.

Досвідом роботи, практикою застосування інструментів Google-класу, організації онлайн-практики та дозвілля студентів в умовах війни поділилися Юлія Балеба, Світлана Нєсвєтова та Світлана Соколовська, викладачі Роменського ФК КНЕУ ім. В. Гетьмана. Олександр Нєсвєтов розповів про практичне застосування штучного інтелекту у фінансовому аналізі та перспективи застосування ШІ в різноманітних наукових проєктах.

Обласне методичне об’єднання викладачів економічних дисциплін – черговий крок у напрямку удосконалення освітнього процесу в умовах складних викликів. Учасники висловили впевненість, що лише через спільні зусилля та інновації можливо досягти високого рівня економічної освіти в умовах дистанційного навчання та воєнного стану.

Дякуємо всім учасникам засідання!

Залишити відповідь