Машівці-програмісти відвідали планетарій

Побачити планети й відчути себе космонавтом тепер можна і в Сумах. 

12 квітня 2024 року фізико-математичний факультет Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка  гостинно зустрічав машівців-програмістів МФК СумДУ разом з керівниками груп Ольгою Дорошковою та Анною Ровною.

Артем Юрченко, доцент кафедри інформатики, познайомив майбутніх ІТ-фахівців з сучасним мобільним планетарієм факультету, де присутні переглянули відео про планети Сонячної системи, дізналися про історію появи планет, їхні розміри та будову.

«Ми змогли побачити зоряне небо кожного куточка землі. Інструментарій планетарію здатен відтворити реальну картину зоряного неба та дає можливість спроєктувати близько п’яти з половиною тисяч зірок. Ми з захопленням слухали та розглядали справжнє зоряне небо: «прискорювали час» під час демонстрацій добового обертання небесної сфери, рухів планет, Сонця; моделювали різноманітні поточні астрономічні явища; розглянули окрему групу з 12 сузір’їв, кожне з яких позначалося окремим знаком зодіаку. Це була неймовірна пригода, яка розширила наші знання про космос та планети», – ділиться враженнями Денис Завдов’єв, студент четвертого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки».

Відчувай масштаби Всесвіту з МФК СумДУ!

Залишити відповідь