ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН

Природа оточує нас загадками, і спроби їх розв‘язання 

належать до найбільших радощів життя.

 У. Рамзай

Традиційно щороку, у квітні, студенти-машівці беруть участь у тижні циклової комісії природничих дисциплін, який цьогоріч  ще й співпав з тижнем здоров’я.

Людство з давніх-давен усвідомило ціну здоров’я і необхідності дбайливого ставлення до нього. «Головним скарбом життя є не землі, що ти їх завоював, не багатства, що їх маєш у скринях… Головним скарбом життя є здоров’я, і, щоб його зберегти, потрібно багато що знати…», – писав перський філософ Авіцена. З цією метою викладач хімії Інна Пальмова на заняттях розглянула біологічну роль металів, а викладач біології Інна Мельникова – провела «Хвилинки здоров’я», на яких розглядали складові здорового способу життя, профілактику захворювань.

Викладачі фізики здійснили мандрівку по шкалі електромагнітних хвиль, в якій студенти мали можливість презентувати свої доповіді з цієї теми. А 12 квітня в День працівників ракетно-космічної галузі України студенти 210-і групи разом з куратором Іриною Голубковою провели інформаційну годину «Космічні технології на захисті держави» для першокурсників спеціальності 122. Під час заходу здобувачі освіти  познайомилися  з історією підкорення Космосу, внеском українців в розвиток космічних технологій, розглянули напрямки використання цих технологій в обороні України.

Враховуючи, що інтелектуальна гра – ефективний інструмент формування розумових і пізнавальних здібностей молоді, здобувачі освіти І-ІІ курсів мали можливість випробувати власні сили в різних змаганнях і розгадати загадки природи: вікторинах присвячених знанням металів, інтелект-іграх «Хімія обирає друзів», «Калейдоскоп оптичних явищ», «У пошуках координат»,  вікторині «Здорова активність», фотоквесті «Хімія поруч».

Дякуємо всім учасникам, які долучилися до організації та проведення цікавих та інформативних заходів тижня циклової комісії природничих дисциплін.

Залишити відповідь