Машівці відвідали Києво-Могилянську академію

4 квітня третьокурсники спеціальності 122 Комп’ютерні науки з керівником групи Анною Ровною відвідали Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Особливу увагу було приділено старому корпусу, з якого, власне, розпочалася історія навчання в Києво-Могилянській академії. Студенти мали змогу побувати в приміщенні дослідницької бібліотеки. Кожен корпус має свою багату історію, яка пов’язана з іменами визначних українських святих, святителів, учених мужів, меценатів і, звичайно, простих студентів. Саме в цих стінах вирувало релігійне та наукове життя. На деякий час машівцям вдалося відчути цю специфічну атмосферу.

«Під час відвідин ми занурились в історію Могилянки: від становлення до сьогодення. Дізнались про могилянську спільноту, її цінності та визначних випускників, які залишили свій слід в історії», – ділиться враженнями Анастасія Цирулік, студентка спеціальності 122 Комп’ютерні науки.

У світ першого європейського закладу освіти проводила Лариса Сиволожська, керівник відділу по роботі з громадськістю НаУКМА, яка розповіла також про освітній процес та дозвілля сучасних студентів, про поєднання роботи та навчання, індивідуальні плани, можливості обміну та мобільності, а також про захопливе студентське життя та роботу студентських організацій.

Часи змінюються, зміст освіти так само, однак, історична тяглість і пам’ять зберігається. Про це і свідчить історія Києво-Могилянської академії. У цьому студенти-третьокурсники спеціальності МФК СумДУ мали можливість наочно переконатися й зробити для себе корисні висновки.

Залишити відповідь