Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час для студентів-економістів МФК СумДУ

Сьогодні мільйони людей об’єднуються, щоб підвищити рівень знань з кібербезпеки та сприяти створенню безпечного інтернет-середовища. З цієї нагоди Олександр Булгаков, начальник управління роздрібного бізнесу Сумської обласної дирекції АБ УКРГАЗБАНК, став спікером інтенсиву «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час».

У центрі розмови – матеріали, підготовані експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству.

«Під час інтенсиву ми дізналися про заходи власної кібербезпеки та нові схеми шахрайств у воєнний час. Застосували теоретичні знання на практиці – тестували власну обізнаність щодо захисту від злочинних дій шахраїв через інтернет. Мене особисто зацікавило питання розслідування злочинів  з шахрайства, як триває розслідування. На всі питання спікер ґрунтовно відповідав», – розповідає  Ігор Сизоненко, студент-економіст МФК СумДУ.

«Не обминули увагою питання щодо актуальних схем шахрайства у воєнний час, правил безпечних онлайн-покупок, телефонного шахрайства тощо, які викликали жваві обговорення серед учасників вебінару. Кожен хотів поділитися ситуацією, з якою зіткнувся особисто, і ледь не став жертвою шахраїв аби не власна пильність та знання правил платіжної безпеки. Цікаво було почути поради від студентів щодо створення паролів до акаунтів та як розпізнати шахраїв під час телефонної розмови. Позитивна атмосфера та взаємодія, які панували протягом вебінару, допомогли студентам зрозуміти важливість заходів інформаційної безпеки як в особистому, так і глобальному контекстах», – резюмує Тетяна Очкова, голова ЦК спеціальності «Підприємництво та торгівля».

Машівці закликають: будьмо уважними та відповідальними за свої дії!

Залишити відповідь