Співпраця МФК СумДУ з СумДУ в рамках проєкту Модуль Жана Моне

2 квітня 2024 року Олександр Кубатко, доктор економічних наук, професор кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування СумДУ провів зустріч зі студентами спеціальності «Підприємництво та торгівля» МФК СумДУ. 

Заняття модерувала Лідія Скороходова, викладач МФК СумДУ.

Учасники говорили про практики ЄС щодо проривних технологій для економічної, соціальної, енергетичної та кібербезпеки. Спікер розповів  про механізми забезпечення економічної, соціальної та енергетичної безпеки в умовах війни та післявоєнного відновлення. Студенти-третьокурсники долучилися до дискусії щодо перспектив створення розумних енергетичних мереж в Україні та вибору оптимальних (економічно обґрунтованих та технічно досяжних) джерел генерування електричної енергії.

«Під час заняття ми обговорювали зміст проривних технологій (Інтернет речей, штучний інтелект, аналітика великих даних, віртуальна та доповнена реальність, алгоритмічна техніка тощо), базові компоненти сталої економіки. Розглядалися найкращі практики ЄС для відтворення системи сталої економіки: забезпечення попиту та пропозиції на стійкі товари та послуги, озеленення робочих місць, мотивація стимулів та економічних відносин, відтворення стійкої людини (споживача, виробника, дизайнера, технолога, менеджера, викладача та комунікатора). Лектор досить доступно пояснив роль соціальних передумов, таких як європейські демократичні інститути та цінності», – ділиться враженнями Софія Свистун, студентка 308-е групи.

Навчальний курс підготовлено у рамках проєкту Модуль Жана Моне по проривним технологіям для сестейнового розвитку в умовах індустрій 4.0 та 5.0: досвід ЄС (101083435 — DTSDI — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) (2022-2025) під керівництвом Олександра Кубатка.

Дякуємо нашим Збройним силам України за можливість працювати та проводити наші заходи!

Залишити відповідь