МФК СумДУ і АУП: особливості співпраці

27 березня 2024 року Академія української преси провела презентацію нового видання – «Основи медіаграмотності, 7–8 класи. Посібник для вчителя» автором якого є Олександр Мокрогуз, завідувач катедри суспільних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського, кандидат педагогічних наук, доцент. Редактором цього видання є Наталія Пономаренко, викладач МФК СумДУ. 

Під час зустрічі автор презентував структуру посібника, його ключову концепцію, тип завдань і вправ, теми та параграфи до них. 

Пропонований посібник містить дидактичні матеріали та розробки занять для викладання курсу «Основи медіаграмотності, 7–8 класи» (програма має гриф МОН України «Схвалено для використання в освітньому процесі»), повністю відповідає структурі програми, разом з якою становить єдиний навчально-методичний комплекс. Теоретичний матеріал, медіаосвітні вправи та завдання, що вміщені в посібнику, можуть бути використані для позакласної роботи, вивчення факультативних курсів, проведення занять гуртків.

МФК СумДУ активно співпрацює з АУП задля пропаганди медіаграмотності, її інтеграції в освітній процес.

Залишити відповідь