“Ми працюємо там, де небезпечно”, – відбулась онлайн-зустріч студентів-журналістів МФК СумДУ з нагоди відкриття Громадського радіо в Сумах

12 березня 2024 року здобувачі освіти й викладачі спеціальності «Журналістика» МФК СумДУ працювали онлайн із Андрієм Куликовим – українським журналістом, редактором, радіоведучим, телеведучим, актором, медіаекспертом та медіатренером, членом редакційної ради й ведучим Громадського радіо, головою Комісії з журналістської етики.

Під час зустрічі Андрій розповів про історію створення радіо, принципи його роботи. 

«Ми працюємо там, де небезпечно. Тож відкриття у Сумах було логічним рішенням», – прокоментував Андрій. Також він зазначив, що радіо планує виїзні ефіри в місто. Розповів спікер і про діяльність на початку повномасштабного вторгнення. А. Куликов зазначив, що були випадки, коли їхнє радіо рятувало людям життя. 

Після основної промови спікера кожен присутній мав право поставити питання. Звісно ж, була порушена тема фінансування Громадського радіо, адже на початку журналіст зазначав, що під час створення радіо у 2013 році грошей не було зовсім, а зараз 90% фінансування припадає на гранти.

Прозвучало також питання від студентів – журналістів, що були присутні на зустрічі. Вони попросили у Андрія поради як майбутнім фахівцям: «Не сприймайте на віру те, що каже досвідчена людина, ви – в інших умовах. – відповів він і додав: – Пишіть про те, що бачите. На початку повномасштабного вторгнення Запитання іноземних медіа були не про те, наскільки потужна російська армія, а про те, що я бачу за вікном». 

Такі зустрічі студентів з провідними фахівцями й експертами своєї галузі сприяють удосконаленню знань та практичних навичок майбутніх медійників. 

Нагадаємо: Громадське радіо було створено у 2013 році з метою подолати цензуру та повідомляти реальні події з майдану. Зараз Громадське радіо все ще відстоює свободу слова, повідомляє реальні події та втілює модель незалежного публічного медіа на багатотисячну аудиторію. Громадське радіо в Сумах мовить на частоті 88,6 МГц.

Залишити відповідь