Нова ера медіатренерів в Україні: участь викладача МФК СумДУ

6-7 березня 2024 року Академія української преси в межах проєкту «Медіатренер країни» відбувся дводенний тренінг.

ШІ зможе нас захистити? ШІ друг чи ворог? Як споживати новини, щоб не потрапити в пастку афективного кола емоцій Р. Плутчека? Як зберігти рівновагу й водночас не стати жертвою психічного оніміння? Про це та багато інших викликів інформаційної війни говорили учасники.

До заходу долучились 20 мультиплікаторів медіаграмотності, які амбітно беруть на себе роль медіатренерів, щоб підвищити стійкість українського суспільства перед обличчям інформаційних викликів. Серед них – Наталія Пономаренко, викладач МФК СумДУ.

Серед спікерів – Тетяна Іванова, медіаекспертка Академії української преси, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету; Сергій Штурхецький, голова Незалежної Медіа-Профспілки України; Павло Бєлоусов, експерт з питань цифрової безпеки ГО «Інтерньюз-Україна», консультант Школи цифрової безпеки DSS380, експерт проекту TrollessUA.

У час, коли можливості штучного інтелекту(ШІ) ще не в змозі повною мірою захистити нас від інформаційних атак, важливо об’єднати зусилля та знання, щоб протистояти загрозам, що підривають основи нашої думки, емоцій, почуттів. Медіаграмотність розставляє кожен день свої акценти. Варто тримати себе в тонусі!

Залишити відповідь