Машівське бачення Кобзаря: креативний підхід до спадщини

Із нагоди 210-річчя від дня народження Великого Кобзаря, студенти спеціальності «Журналістика» взялися до висвітлення його життя та творчості.

Чи бував Шевченко на Сумщині? Тричі Глухів відвідував Т.Г. Шевченко. Свої враження від відвідування міста у квітні 1845 року він описав у повісті „Капітанша”. У цьому ж творі автор розповідає про зіткнення гетьмана І.Скоропадського з князем О. Меншиковим. Уродженець Глухова український фольклорист і видавець Д. Каменецький надав велику допомогу поету під час останнього прижиттєвого видання «Кобзаря». 

У травні 1861 р. через Глухів везли домовину з тілом Тараса Шевченка. На згадку про цю подію у місті встановлено пам’ятний знак.

Проєкт про перебування Тараса на Глухівщині презентує Поліна Онопрієнко, студентка-журналістка МФК СумДУ, представниця гуртка “Виразне читання” (керівник – Світлана Гуржій). Покликання:

Цей медіапродукт свідчить про активну роль нового покоління в популяризації та вшануванні української культурної спадщини. Тарас Шевченко залишається не лише символом минулого, але й джерелом натхнення для сучасної молоді. Його творчість та ідеали продовжують жити в серцях українців, і кожне нове покоління знаходить свій спосіб виразити шану та повагу до Великого Кобзаря.

Залишити відповідь