ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Мова та література у вимірах сьогодення»: участь МФК СумДУ

21 лютого 2024 року в Міжнародний день рідної мови Національний університет «Чернігівська політехніка» став центром для проведення IV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мова й література у вимірах сьогодення: мовознавчий та лінгводидактичний аспекти». 

Змішаний формат конференції дозволив зробити подію більш доступною для обміну досвідом та ідеями, зібравши понад 200 представників. Провідні науковці, викладачі та молоді дослідники з різних регіонів України обговорили актуальні питання мовознавства та літературознавства, поділилися дослідженнями, висловили нові ідеї та концепції, що сприятимуть розвитку мовознавства та літературознавства України. В епіцентрі наукових обговорень були питання вивчення та популяризації української мови, яка в період російської агресії стала могутньою зброєю на шляху до Перемоги для кожного, хто ідентифікує себе як українець чи українка.

Машинобудівний фаховий коледж СумДУ активно співпрацює з методичним об’єднанням викладачів філологічних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області, тому не винятком став і цей поважний захід.

Наталія Токаренко, студентка третього курсу спеціальності «Журналістика» МФК СумДУ, під керівництвом Наталії Пономаренко, викладачки МФК СумДУ, презентувала наукову розвідку про мовні особливості текстів онлайн-медіа України.

Висловлюємо щирі слова вдячності за фахову дискусію, глибоке опрацювання та яскравий виклад тем доповідей всім, хто долучився до заходу та сподіваємося на зустріч за рік, коли святом науки та багатої української мови наукова спільнота пишно відзначатиме Міжнародний день рідної мови.

Дякуємо ЗСУ за новий день, за можливість проводити такі наукові форуми!

Залишити відповідь