ДДПУ запросив машівців до дискусії про європейські практики медіаосвіти

15 лютого 2024 в університеті відбувся круглий стіл «Європейські практики медіаосвіти заради демократії». Захід проходив у рамках реалізації проєкту програми Еразмус+ Модуль Жан Моне «Європейські практики медіаосвіти».

Серед спікерів – Наталія Пономаренко, PhD, викладач МФК СумДУ. Тема доповіді – «Медіаосвіта як засіб збереження національної ідентичності»

До розмови долучилися як науковці, так і вчителі-практики, які обговорили актуальні питання медіаосвіти та розвитку медіаграмотності, поділилися досвідом впровадження медіаосвітніх курсів у закладах освіти, інтеграцією медіаосвіти в навчальний процес.

Окремо обговорювали питання підготовки вчителів до медіаосвітньої діяльності в контексті кращих практик Європейського Союзу та особливості використання соцмереж педагогами й учнями.

Круглий стіл «Європейські практики медіаосвіти заради демократії» – черговий крок освітян на шляху поширення європейських освітніх практик в Україні, адже саме медіаграмотні громадяни є запорукою розвитку демократії в нашій державі.

#ErasmusPlus #ErasmusUA #JeanMonnet 

@National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team

Залишити відповідь