До дискусії про якісні медіа долучитися студенти-журналісти МФК СумДУ

Що ви знаєте про списки якісних медіа?

15 лютого 2024 року це з’ясовували  журналісти-машівці на практичній  онлайн-лекції «Білі списки медіа: що це таке та як в них потрапити», що ініційована Комісією з журналістської етики в партнерстві з Інститутом масової інформації.

Спікер – Оксана Романюк, медіаекспертка, директорка ІМІ, модерував зустріч – Андрій Куликов, голова КЖЕ. 

Лекція пройшла у форматі живої розмови, до якої долучалися присутні, ставлячи питання.

Серед учасників – регіональні журналісти, регіональних журналістів; студенти спеціальності «Журналістика» та всі зацікавлені.

«Інститут масової інформації створив список якісних, прозорих та відповідальних загальнонаціональних онлайн-медій. У 2023 році до цього списку увійшли: Суспільне, Громадське, Ліга, Українська правда, Укрінформ, ZN.ua, Бабель, НВ та Еспресо. Також ІМІ спільно з Детектором медіа запустили Мапу рекомендованих медій, на яку нанесені якісні регіональні онлайни, телебачення та радіо. На ідею аналізу наштовхнули подібні міжнародні ініціативи від United for News, Journalism Trust Initiative й команда Internews Network. Це чудово, що Україна долучається до проєктів, метою яких є якісна журналістика», – резюмує Інна Чорнойван, студентка-журналістка МФК СумДУ.

Залишити відповідь