ЗАПОБІГТИ! ВРЯТУВАТИ! ДОПОМОГТИ! – девіз заходу для машівців

У мирний час прибуття швидкої в середньому становить 20 хвилин. За перші 2-3 з них постраждалий може втратити критичний об’єм крові, що призведе до летальних наслідків. Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя.

Зважаючи на це, для машівців (студентів 3 курсу спеціальності «Журналістика» та 3 й 4 курсів спеціальності «Комп’ютерні науки») було організовано тренінг «Перша домедична допомога в умовах війни». 

Присутні дізналися, як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як накладати шину, як діяти при пораненнях чи пошкодженнях різних видів. Машівці під пильним наглядом фахівця спробували розбирати та збирати малогабаритні макети АК-74.

Заняття провели професіонали (спеціалісти КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та ВПВ»), які презентували найважливіші техніки та знання з теми. 

«В умовах воєнного стану варто бути готовим до всього, навіть якщо ви цивільна особа. Прості речі рятують життя. А чітке розуміння алгоритму дій допоможе опанувати себе в екстреній ситуації та надати першу домедичну допомогу постраждалому», – резюмує Анастасія Страшок, студентка-журналістка МФК СумДУ.

Висловлюємо щиру подяку КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та ВПВ» за те, що роблять необхідну сьогодні справу якісно! Дякуємо за співпрацю!

Залишити відповідь