ЯК МОСКОВІЯ НИЩИЛА НАШУ КУЛЬТУРУ: до розмови долучилися машівці-журналісти

Що таке культурна апропріація (привласнення) та чому московити століттями вправно й безкарно крали нашу спадщину? Де знайти присвоєні московією українські цінності: від перших писемних пам’яток до картин наших художників? Та як українці повертають свою ідентичність у часи широкої війни? 

На ці та інші питання сумській авдиторії відповіла культурна блогерка Софія БЕЗВЕРХА, відома всій Україні під ніком @krapka.krapka.

Серед присутніх – машівці-журналісти.

Місце зустрічі – Сумська ОУНБ.

Софія Безверха називає себе амбасадоркою всього українського – історії, культури, мови, традицій, а в Суми завітала в межах циклу виїзних подій Львівського міжнародного BookForum, що культивує український контекст у наших прикордонних та прифронтових областях. 

Публіка була в захваті від яскравої особистості гості, глибокого пізнавального змісту її лекції. Півторагодинна зустріч промайнула, як одна мить.

«Як московія нищила та присвоювала нашу культуру» (і продовжує це робити зараз). Уся історія України живою цікавою та доступною мовою. Софія неймовірна лекторка і приклад, мотиватор для молоді (і не тільки). Нам, майбутнім журналістам, архіважливо вчити  свою історію, бути допитливими, цікавитися правдою і вчитися критично мислити. А ще … долучатися до творення нової України, адже все починається з нас!» – закликає Інна Софія Боровик, студентка-журналістка МФК СумДУ.

Зустріч завершилася теплим спілкуванням, фотосесією, щирими подячними словами українській культурній блогерці за її просвітницьку діяльність. 

Залишити відповідь