СОБОРНІСТЬ – МЕТА ПЕРЕМОГИ: ДЕРЖАВНЕ СВЯТО В МФК СумДУ

Щорічно МФК СумДУ проводить культурно-просвітницькі заходи, присвячені Дню Соборності України. Цьогоріч івент відбувався в офлайн-форматі!

Захід об’єднав євроклубівців коледжу (студентів-журналістів) та студентів-програмістів під модерацією Наталії Пономаренко (викладача, керівника євроклубу МФК СумДУ.

Ключовим моментом заходу стала гра про події початку ХХ століття, результатом яких стало об’єднання українських земель і утворення єдиної держави.

«22 січня – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Ми не лише ознайомилися з історією виникнення цього свята, але й зуміли розкрити глибину його значення в історії держави, провести паралелі із сьогоденням. Ми твердо переконані, що жодна ворожа сила не зруйнує державу, духовні цінності, що скріплені кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто  зараз веде боротьбу з агресором, який посягнув на мирне життя України», – підсумовує Анастасія Демченко, член євроклубу «Unbreakable», студентка-журналістка МФК СумДУ.

Наприкінці зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв, які віддали свої життя заради суверенітету й цілісності нашої держави.

Нехай побажання машівців європейській Україні обов’язково здійсняться!

З Днем Соборності, шановні українці! Переможемо! Слава Україні!

Залишити відповідь