Допоможемо спланувати твоє майбутнє

09 січня 2024 року викладачка української мови і літератури                              ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ» Наталія Орленко запросила на екскурсію до коледжу учнів 9 класів КУ Сумської ЗОШ №6 з їхніми класними керівниками.

Зустрічала гостей адміністрація коледжу. В.о. директора Еліна Валюх розказала про загальні правила щодо вступу і навчання, за якими спеціальностями можна здобути освіту, проведення співбесід і т.і. 

Голова циклової комісії 122 «Комп’ютерні науки» Анна Ровна розпитала аудиторію стосовно планів на навчання, чи визначились із закладом, де учні продовжуватимуть здобувати освіту. Анна Ровна розказала про актуальність спеціальності, специфіку опанування різних дисциплін, участь студентів у різних наукових конференціях, затребуваність випускників на ринку праці. Також розповіла про спеціальність 076 «Підприємництво та торгівля» як викладачі спецдисциплін допомагають здобувачам поринути в банківську справу, рекламну сферу, навчають економіці та плануванню. Студенти цієї спеціальності беруть участь у брейн-рингах, наукових конференціях і т.і.

Завідувачка відділення Віта Павленко презентувала спеціальність                    136 «Металургія»: чим цікаве навчання, де випускники можуть працювати. Також розповіла про спеціальність 061 «Журналістика». Акцентувала увагу на тому, що ця спеціальність є родзинкою нашого закладу, тут навчатись дуже цікаво. Здобувачі освіти за підтримки голови циклової комісії Наталії Пономаренко постійно задіяні у різноманітних журналістських проєктах: газеті «Коледжани», «Відомі-невідомі Суми», серіалі «Коледж» і т.і. Крім того студенти цієї спеціальності беруть інтерв’ю у викладачів, студентів інших спеціальностей, працюють у ролі ведучих новин коледжу. 

Завідувач тренажерного залу Федір Бойченко нагадав про важливість спорту для кожного, наголосив на тому, що займатись спортом завжди модно, запросив позайматися на тренажерах.

Родзинкою екскурсії став дуальний центр. Голова циклової комісії            133 «Галузеве машинобудування» за освітньою програмою «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях» Сергій Лобов розказав гостям про переваги навчання на цій спеціальності за дуальною формою, про те, яким є сучасний інженер, як студенти на комп’ютері створюють різні деталі, показав наявні найсучасніші верстати. Викладач спеціальних дисциплін спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» за освітньою програмою «Комп’ютерний інжиніринг нафтохімічного обладнання» Дмитро Забіцький представив інші верстати в роботі, а також готову продукцію, яку виготовили наші студенти. Викладачка спеціальних дисциплін спеціальності                             186 «Видавництво та поліграфія» Ольга Індик розказала, чим цікава ця спеціальність, показала флексографічну машину і продукцію, яку виготовляли на ній студенти цієї спеціальності, про переваги навчання за дуальною формою, сучасні підприємства, де працюють наші випускники. 

«Я із задоволенням прийшов на екскурсію, бо планую вступати в цей коледж. Дуже сподобався дуальний центр, сучасні верстати і можливість навчатися за дуальною формою», – говорить учень 9-Г класу КУ Сумської ЗОШ №6 Віталій ЧЕСНОЙ.

Завершила екскурсію Наталія ОРЛЕНКО, яка розповіла про підготовчі курси з математики й української мови, акцентуючи увагу на важливості вивчення і вдосконалення знань з української мови.

Любі дев’ятикласники! Чекаємо на вас у нашому коледжі! Долучайтесь до машівської родини!

 

Залишити відповідь