Машівці-журналісти осучаснювали Сковороду

Совєцька пропаганда перетворила його на бідаку й ледь не жебрака. Хоча він був ще тим волелюбним гедоністом. Інколи навіть називав себе Варсавою, тобто сином свободи, носив модні окуляри, які було непросто дістати в його часи, мав дорогі музичні інструменти, виконані на замовлення за кордоном, любив пармезан і пив лише токайські вина. Його розум та мислення настільки шанували, що спеціально запрошували для бесід – як зараз видатних людей на видатні події. Про кого мова? Про Григорія Сковороду.

У день його народження студенти-журналісти розвінчували фейки про цікавого, невловимого, вічного й містичного Григорія Савича, створювали заголовки до журналістських матеріалів, уявивши, що Сковорода живе сьогодн, пройшли квіз….

«Багатогранна творчість Григорія Сковороди й досі дивує влучними афоризмами, які містять у собі глибокий узагальнений зміст. А Ви знали, що в них закладено медіаграмотний зміст? А ми тепер упевнені в цьому! Наше заняття пройшло креативно та інфомедійно!» – розповідає Софія Боровик, студентка-журналістка МФК СумДУ.

Як писав Сковорода: «Хто добре запалився, той добре почав, а добре почати – це наполовину завершити». 

Машівці спробували «осучаснити» Григорія Савича і побачили, наскільки він випереджав час!

Залишити відповідь