МФК СумДУ відвідав заступник Міністра освіти і науки України

Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній зустрівся з освітянами Сумщини. Одним із закладів освіти, які відвідав пан Дмитро, був ВСП “Машинобудівний фаховий коледжСумДУ”.

Під час наради з керівниками закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області за участю заступника начальника Сумської обласної військової адміністрації Олени БОЙКО Дмитро ЗАВГОРОДНІЙ обговорив питання щодо функціонування та розвитку галузі.

Говорив Дмитро Завгородній, зокрема, про проблеми закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти, це, зокрема, проблеми з вступниками, кадровим потенціалом, фінансові питання тощо.

Як повідомила Олена Бойко (заступник начальника Сумської ОВА), сьогодні є вдалі напрацювання у сфері фахової передвищої освіти. В області працюють центр дуальної освіти, стимуляційні центри. Робота таких центрів забезпечує впровадження в освітній процес новітніх технологій, застосування сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, а також вони є майданчиками для підготовки робітничих кадрів та фахових спеціалістів.

«Ми розуміємо, що якісна та доступна освіта повинна стати пріоритетом, тож докладаємо всіх зусиль для конструктивної співпраці усіх зацікавлених сторін: органів влади, бізнесу та освітян», – підкреслила заступник начальника Сумської ОВА.

Залишити відповідь