Екскурсія закладом освіти: Дуальний центр освіти МФК СумДУ «відкрив свої двері» для школярів-євроклубівців

Вкладачі МФК СумДУ Олег Несвіт та Сергій Лобов провели екскурсію Дуальним центром МФК СумДУ для школярів-євроклубівців Лебединщини.

Що таке дуальна освіта? Дуальна форма навчання передбачає підготовку фахівців для підприємств у закладі освіти. А одразу після навчання студент іде на роботу до того ж підприємства.

На початку екскурсії Олег Несвіт, завідувач відділення МФК СумДУ, ознайомив присутніх зі спеціальностями, за якими відбувається підготовка в Дуальному центрі.

Далі євроклубівці побували в лабораторіях з виробництва бахіл, полімерів, флексорного друку та універсальних верстатів.

«Користь такої освіти в тому, що студенти можуть ознайомитися безпосередньо на виробництві з особливостями обладнання, з виробничим процесом, побачити безпосередньо одну з ділянок своєї спеціалізації, з якою вони будуть зустрічатися вже у своїй професійній діяльності. Це дуже гарний виробничий досвід для здобувачів освіти, де вони бачать більш лояльне відношення, коли з ними займаються не майстри, а викладачі, які щойно пояснювали цей матеріал на лекції, а тепер пояснюють на практиці», – переконаний викладач Сергій Лобов.

Потім відвідали навчальні кабінети та аудиторії, що обладнані сучасною комп’ютерною технікою, інтерактивними дошками, мультимедійними проєкторами тощо. Крокуючи виробничими майстернями закладу, євроклубівці побачили, що навчання машівців проходять на найновітнішому обладнанні, що використовується на сучасних підприємствах.

«Це ж круто бачити верстати не на картинках, а працювати на них «вживу» уже під час навчання», – ділиться враженнями Нікіта Березов.

За дуальною освітою – майбутнє технічної сфери та розвитку й розбудови Сумщини!

Прямуємо разом з @Euroquiz.org.ua

#StandWithUkraine

Залишити відповідь