Журналісти-машівці відвідали телерадіокомпанію «Суспільне Суми»

У журналістів-машівців триває практика! Почати літо вирішили з відвідин телерадіокомпанії «Суспільне Суми». Добре вчити теорію, але для практика-журналіста варто побачити телебачення та подивитися, як працюють журналісти, оператори, режисери, як знімають улюблені передачі.

Під час екскурсії присутні познайомилися з компанією, яка має на меті надавати суспільству збалансовану інформацію про регіон, Україну та світ, налагоджувати громадський діалог задля зміцнення суспільної довіри, розвитку української мови та культури; особливостями та принципами сучасного виробництва контенту Суспільного мовника; професіями продюсера, телеоператора, журналіста, декоратора, костюмера, гримера та іншими. А також відвідали Музей російської ганьби, у якому представлено понад сотню трофеїв з російсько-української війни.

«Під час екскурсії студенти мали змогу спробувати себе в ролі телеведучих, приміряли на себе спорядження військових журналістів та переглянули виставку військових експонатів. Серед експонатів залишки боєприпасів, військовий однострій, номери від російських «КамАЗів», сухпайки тощо. До музею їх передали українські військові. Збереження таких доказів слугуватиме нагадуванням про російську агресію та український подвиг. Дуже вдячна Ксенії за теплий прийом на «Суспільному». Було цікаво побачити те, як виглядає сумська телестудія зсередини. Ми звикли бачити її «по ту сторону екрану» без всього того, що стоїть за кадром, тож було доволі незвично. Також я дізналась про певні особливості роботи ведучих ефірів, про які ніхто би, окрім Ксенії, не розповів», – коментує одна зі студенток Мілена Яценко.

Усі учасники події отримали позитивні емоції, а головне – змогли побувати на «журналістській кухні».

Залишити відповідь