Студенти-журналісти МФК СумДУ відвідали сумське медіа «Цукр»

У рожевому будиночку, що з початку двадцятого століття є друкарнею, також розміщується одне з найпрогресивніших сумських медіа – «Цукр». Саме його сьогодні, 7 червня, змогли відвідати студенти-журналісти МФК СумДУ!

Майбутні «акули пера» із запалом та справжньою цікавістю заходили в двері, що ховали за собою магію справжньої журналістики – журналістики змін та вдосконалення. Журналістка Юлія Опанасенко та головний редактор Олексій Туча з радістю показали внутрішні приміщення, де медійники працюють, а також провели екскурсію по дворику, де відбувається багато концертів, виступів та є навіть свій експериментальний город!

Відвідувачі змогли почути історію створення видання від самого засновника – Дмитра Тіщенка – та зрозуміти, які цінності керують командою. Також студенти послухали персональну «робочу» історію деяких представників медіа, узяли на замітку поради про здоровий відпочинок та приємну групову комунікацію, дізналися про те, якими якостями треба володіти, щоб мати змогу влаштуватися в «Цукр»,.

Журналісти також розповідали молодим колегам про історії з роботи, що їх надихають, — саме тоді була презентована книжка (видана зусиллями команди «Цукр» та небайдужих сум’ян) «Велика лісова пригода. Острів динозаврів» письменника, якому усього десять, – Іллі Отрошенко. Також медіа має власну друковану продукцію – щорічний однойменний журнал, який має вже три випуски.

Наприкінці розмови студенти з вдячністю аплодували журналістам, адже ті на своєму прикладі показують, що якщо вірити в ідею, то можна її реалізувати, і що спільними зусиллями можна вдосконалити ціле місто! «Цукр» — це медіа про світлу сторону міста Суми, про постійний розвиток та ріст. Цілком очікувано, що після цієї зустрічі студенти моніторитимуть вакансії цього видання.

Залишити відповідь