Пам’ятаємо, боремося, переможемо: студенти-програмісти МФК СумДУ долучилися до уроку пам’яті

В Україні щорічно 18 травня відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Відповідну Постанову Верховна Рада прийняла у 2015 році.

Цього дня ми згадуємо понад 200 000 кримських татар, яких примусово вивезли з Криму в 1944 році. Для багатьох із них заслання обернулося поневірянням, голодом і врешті- решт смертю. Надзвичайно важливо не забувати про трагічні сторінки нашої історії. Особливого звучання трагедія 18 травня 1944 року набуває сьогодні, коли Крим знову окупований і проти кримських татар ведеться репресивна політика.

До Дня вшанування пам’яті кримських татар студенти-програмісти долучилися до уроку пам’яті «Пам’ятаємо, боремося, переможемо», який провів викладач історії Роман Сахнов, щоб підтримати кримськотатарський народ.

«18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар – страшний злочин радянського тоталітарного режиму проти цілого народу. Кримські татари, історія вашого народу – це історія України. Це наша спільна пам’ять і біль. Упевнені: право кримських татар вільно жити на своїй землі буде відновлено і Україна поверне з-під російського гніту український півострів Крим», – резюмує студентка 210-і групи Катерина Нестеренко.

Крим – це Україна!

Слава Україні!

Вічна пам’ять Героям!

Залишити відповідь