Як машівці-євроклубівці в антифейкову гру грали

З 17 квітня до 7 травня – Європейський тиждень цифрової грамотності.

Євроклубівці виконували надважливу місію – рятували херсонського Єнота з пропагандистського полону. А для цього з великим задоволенням долучилися до антифейкової інтелектуальної гри «НотаЄнота».

Модератор гри – Наталія Пономаренко, медіатренер, викладачка МФК СумДУ. А до роботи журі долучилися Юлія Ананченко (завідувач відділення МФК СумДУ) та Анна Ровна (голова циклової комісії 122 Комп’ютерні науки МФк СумДУ).

Інтерактив, емоції, протиборство команд і водночас можливість прокачати навички розпізнавання фейків, уміння протистояти ворожій пропаганді – усе це про «НотаЄнота».

Під час багатоборства учасники також звернули увагу на важливість перевірки інформації, пошуку першоджерел, які мають авторитет у тій чи іншій сфері діяльності, сприяючи розвитку медіаграмотності серед молоді.

Учасники із завзяттям здолали п’ять раундів гри: «Правда чи фейк», «Новомова», «Єнот-полоскун», «Не вір очам своїм», «Слово не Єнот», майстерно викриваючи фейк за фейком та демонструючи неабияку ерудицію, винахідливість та кмітливість.

Найкращими рятівниками стала команда євроклубу «Unbreakable», срібло виборов євроклуб  «Mayflower», бронзу – «Marigold».

Слід сказати, що в цій грі всі команди – переможці антифейкової інтелектуальної гри «НотаЄнота», адже учасники не лише цікаво, весело та корисно провели час, а й опанували хай початкові, але такі необхідні навички ідентифікації фейків та маніпуляцій.

Прямуємо разом з Euroquiz.org.ua.

Партнерська зустріч євроклубів відбулася за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, «Інформаційна підтримка Представництва ЄС в Україні».

Залишити відповідь