Представники Нацради з питань телебачення і радіомовлення на зустрічі зі студентами МФК СумДУ обговорили особливості нового Закону України «Про медіа»

27 квітня Суми відвідала делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на чолі з головою регуляторного органу, українською журналісткою, телеведучою Ольгою Герасим’юк, відвідали Суми.

Серед представників делегації – Олена Ницько та Олександр Бурмагін (члени Нацради), Лариса Якубенко (представниця Нацради в Сумській області).

На зустрічі обговорювалися питання, що стосувалися діяльності медійників у воєнний час, етичного кодексу журналіста, а також особливостей нового Закону України «Про медіа».

Попри колосальну відповідальність, високий професіоналізм, вимогливість, Ольга Герасим’юк щира, спонтанна, без будь-якої зверхності. Пані Ольга акцентувала на етиці журналіста, важливості дотримання професійних стандартів, особливо під час інформаційної війни.

Олександр Бурмагін, медіаюрист, співавтор  Закону «Про медіа», зупинився на особливостях закону в розрізі української та європейської систем.

Олена Ницько презентувала дослідження щодо дезінформації та фейків, які «вкидає» країна-агресор з початку повномасштабної війни.

Після цього відбулася розмова у форматі «питання – відповідь». Присутніх цікавили впровадження закону в дію: аспекти роботи спортивних медіа; українська та європейська журналістика: у чому різниця; чи можливо притягти журналіста до відповідальності.

«У росії немає медіа, у них «засоби», адже те, що відбувається у їхніх ефірах, – це злочини. Національна рада вже зібрала кілька томів підтверджень злочинів засобів російської пропаганди й передала їх до правоохоронних органів», – розповідає Ольга Герасим’юк.

Журналістика після перемоги має змінитися, очиститися – має працювати інститут репутації. У новому медійному просторі маємо виробити професійну солідарність і кодекс честі!

Саме таких відповідальних і відданих професії готує МФК СумДУ.

Залишити відповідь