Машівці на книжковому форумі «Любов до книжки нас єднає»

27 квітня в приміщенні Сумської обласної  універсальної наукової бібліотеки відбувся книжковий форум «Любов до книжки нас єднає», до якого долучилися й студенти МФК СумДУ.

Машівці побували на книжковому святі, де зібралися разом автори, видавці, літератори з Сумщини й читачі.

На форумі студенти ознайомились та мали змогу почитати продукцію до десяти видавництв (зокрема, «Територія», «Університетська книга», «Корпункт», видавництво СумДУ та ін.). Для заходу організатори підготували окремі локації, щоб у відвідувачів була можливість поспілкуватися як з авторами, так і з видавцями.

Після офіційного відкриття машівці мали можливість поспілкуватися з авторкою Анною Коршуновою і  художницею та ілюстраторкою дитячих видань Світланою Качуровською. Говорили про створення книг, пошук натхнення та роботи з видавництвами.

Пані Анна каже: «Письменник із видавцем спілкується безпосередньо завжди, але з читачами бачитися – це потрібно і це дуже приємно, і це дуже цікаво, і ти бачиш реальну картину: подобається твоя книжка чи не подобається. У мене специфічна аудиторія, у мене діти – це дуже щира аудиторія. Це люди, які завжди тобі скажуть правду, і діти завжди ставлять найцікавіші запитання».

За словами Валентини Кальченко, директорки бібліотеки, у планах зробити цей форум традиційним, і щоб він був не тільки обласним, а з часом отримав статус всеукраїнського.

Машівці щиро вірять, що невдовзі всі книгомани зможуть побувати на книжкових ярмарках та фестивалях, обійняти авторів і видавців та із вдячністю придбати книги українських видавництв: книги нашого болю, але й незламного духу і неодмінно книги нашої ПЕРЕМОГИ!

https://youtu.be/KCplN00hA_I

Залишити відповідь