Міжрегіональна нарада філологів

14.03.2023 відбулася  міжобласна нарада ОМО викладачів української філології «Актуальні проблеми науково-освітнього простору ЗФПО Сумської області в умовах воєнного стану:  реалії, нові ідеї та перспективи»  у режимі відеоконференції з використанням онлайн-платформи Google Meet.

Тематика наради охоплювала актуальні питання: викладання української мови, української літератури; підготовка студентів до НМТ; навчально-виховний  процес  у закладах фахової передвищої освіти та обмін досвідом: результати наукових, науково-методичних, навчально-виховних надбань викладачів.

Міжрегіональна  онлайн нарада –  це платформа для професійного діалогу голів обласних методичних об’єднань,  викладачів української філології закладів фахової передвищої освіти різних областей.   До проведення наукового форуму долучилися 52 учасники з десяти   регіонів, які представляли різнотипні  заклади  фахової передвищої освіти України.

 Проведення таких нарад є вкрай необхідним, оскільки в ході дискусій можна розв’язувати актуальні питання щодо організації навчально-виховного процесу в різнотипних освітніх закладах і в аспекті їхньої тісної співпраці задля забезпечення багатоступеневої освіти української молоді. Проведення науково-педагогічного зібрання засвідчило, що освітянська  спільнота об’єднана розумінням важливості філологічної освіти молоді, усвідомленням необхідності інноваційних змін в організації навчального процесу, можливістю конструктивної співпраці освітян різних структурних підрозділів галузі та регіонів України.  Робота міжрегіональної наради була цікавою і плідною, пройшла в оптимістичній, конструктивній атмосфері обміну досвіду, визначення перспективних напрямів роботи в галузі філологічної освіти ЗФПО.

Нехай цей досвід стане у нагоді! Знайде своє використання  в практичній діяльності та спонукатиме викладачів опановувати нові інструменти навчання для вдосконалення професійного рівня, підвищення фахової компетентності та педагогічної майстерності.

 

Залишити відповідь