Приймаємо виклики часу

Ковід, війна, вимкнення електроенергії, перебої з інтернетом, повітряні тривоги, постійні ворожі обстріли прикордоння Сумщини – такі сумні реалії сучасності. Кожного дня ми з хвилюванням чекаємо новин. Кожного дня здригається від болю серце при звістках про втрати. Кожного дня  міцно стискаються щелепи від ненависті до загарбників. Але життя продовжується і майбутнє нашої країни потребує щоденної сумлінної роботи всіх громадян, в тому числі і викладачів.

14 березня 2023 року вперше після початку повномасштабного вторгнення ворога на нашу землю зустрілися викладачі фізики та астрономії всіх закладів фахової передвищої освіти Сумської області. Попри всі складнощі, в роботі обласного методичного об’єднання взяли участь 32 викладачі з 22 навчальних закладів. Метою обговорення та обміну досвідом була організація навчального процесу у викликах воєнного стану.

Тема доповіді кандидата педагогічних наук, викладача фізики Шосткинського фахового коледжу СумДУ Світлани Єфіменко «Використання навчальних платформ для організації освітнього процесу» була цікава не тільки тим, що колеги познайомилися з новими навчальними платформами, а й тим, що доповідач спиралася на власний досвід дистанційної роботи як у власному закладі, так і в 97-й загальноосвітній школі м. Львів та багатопрофільному ліцеї м. Сєвєродонецьк, евакуйованому на підконтрольну Україні територію.

Використанню комп’ютерно-орієнтованого середовища на заняттях з астрономії була присвячена розповідь Лади Крамар, викладача ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ», яка щиро поділилася власним досвідом використання безкоштовних інтернет-ресурсів для вивчення та моделювання  астрономічних явищ та процесів та адресами відповідних сайтів.

Не лишилися осторонь і питання безпеки громадян в умовах воєнного стану. З алгоритмом надання першої допомоги присутніх познайомила інструктор Департаменту першої допомоги Товариства Червоного Хреста України Лариса Голубкова.  Пані Лариса також запросила всіх охочих на тренінги по відпрацюванню навичок першої допомоги та розповіла про можливість долучитися до роботи в товаристві Червоного Хреста в якості волонтерів.

Кожне покоління має свої виклики. На нашу долю випала війна, яка залишить страшний слід не тільки на землі у вигляді руїн, згарищ та тисяч гектарів замінованих полів, а й в душах всіх українців. Ми покликані допомогти нашим вихованцям та створити для них комфортний освітній простір як осередок стабільності й надійності. Ми подолаємо всі перешкоди та обов’язково зустрінемось під мирним небом вільної та незалежної України!

Залишити відповідь