Як машівці свято числа Пі відзначали

14 березня – Міжнародний день математики, Міжнародний день числа Пі, День генія та Міжнародний день запитань. «Чи не забагато подій?» – запитаєте Ви. Якщо в цей день буде безліч цікавинок, різних заходів, креативних ідей – то чому б і ні? Адже, як дослідили наші машівці, таємниче число Пі дає про себе знати скрізь, де є коло, круг, куля…і у побуті й у світі наших захоплень. Чи замислювались ви над тим, як звучить число Пі? Цікаво? Про все це дізнавалися здобувачі освіти МФК СумДУ.

Зазвичай Міжнародний день числа Пі відзначають створенням віршів, малюнків, приготуванням страв, використовуючи комбінацію 3,141592653589793238462643…

Економісти-машівці першого курсу створили колаж студентських думок про число Пі. А студенти 108-е, 113-ж, 201-о, 211-і та 213-ж груп долучилися до заходу, присвяченому цьому загадковому й неосяжному числу.

Учасники доторкнулися до історії розвитку поняття про це незвичайне число, що сягає близько чотирьох тисячоліть; дізналися імена вчених, які розв’язували його загадковість від стародавніх часів до сьогодення, прослухали мелодію, написану за цифрами в записі числа Пі; занурилися у світ цікавих фактів про світові рекорди щодо обчислення і запам’ятовування цифр цього нескінченого дробу.

Але ж яке свято без конкурсів? У багатоборстві студенти показали не лише свої знання з математики, але й уважність і кмітливість. Усі отримали порцію позитивних емоцій, які так  необхідні в цей нелегкий час.

Захід ініціювали та модерували викладачі циклової комісії математики і інформатики: Валентина Лобова, Надія Вороніна, Ірина Сотник та Олена Завражна.

«Число Пі – дивна константа, яка знайшла своє застосування в найрізноманітніших областях, починаючи від техніки й будівництва й закінчуючи сферами мистецтва. Як і будь-яка інша величина, яка застосовується часто і яку неможливо обчислити повністю, вона завжди буде привертати до себе увагу математиків, фізиків та інших учених. Цьогоріч хочеться присвятити цей день для ЗСУ, адже число «ПІ» максимально співзвучне зі справами, які кожен з нас може зробити для Перемоги, бо їх не можна злічити насправді, як і це загадкове число», – підсумовує викладач математики й інформатики Валентина Лобова.

Залишити відповідь