ОМО викладачів економічних дисциплін ЗФПО Сумської області

24.11.2021 року відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ЗФПО Сумської області, до якого долучилося 34 учасники з 17 закладів фахової передвищої освіти області.

Зустріч розпочалася з виступу голови ОМО Галини Крамінської, яка  ілюструвала думку про те, що дистанційне навчання ввійшло в ХХІ століття як найефективніша система підготовки й безперервної підтримки високого кваліфікаційного рівня фахівців різноманітних сфер та галузей.  Водночас така форма навчання не позбавлена певних недоліків, зокрема,  відсутність особистісного спілкування, проблеми ідентифікації  студентів тощо.

Також з доповіддю виступила Тетяна Очкова, викладач МФК СумДУ, голова ЦК спеціальності 186 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, яка поділилася досвідом проведення інтерактивного практичного онлайн-заняття у формі бізнес-гри на основі шаблону CANVAS., мета якого полягає в проведенні аналізу фаз реалізації та взаємодії з різними сегментами роботи майбутнього проєкту як з точки зору розробника, так і фінансиста.

Дистанційне навчання під час довготривалого карантину показало, що необхідно підвищувати спроможність системи освіти до роботи в нових умовах. Усе більшої актуальності набуває цифрова грамотність для всіх учасників освітнього процесу. Дистанційні технології навчання можна розглядати як природний етап еволюції традиційної системи освіти від дошки з крейдою до електронної дошки й комп’ютерних освітніх систем, від книжкової бібліотеки до електронної, від звичайної до віртуальної аудиторії.