Редактори&Програмісти: шляхи взаємодії

Європейський тиждень цифрової грамотності – це щорічна кампанія, яка проводиться задля того, щоб надихнути й навчити людей цифровим навичкам.

Студенти МФК СумДУ спеціальностей 122 Комп’ютерні науки та 061Журналістика в рамках цього тижня провели спільну зустріч з Український мовно-інформаційний фонд НАН України.

Не уявляєте співпрацю редакторів та програмістів? А дарма! Адже ця взаємодія породжує актуальні медіапродукти. Зокрема, відеословник “Відомі невідомі Суми”, віртуальн словникові лабораторії та ін.

У ході розмови підбили підсумки співпраці та окреслили плани на майбутнє (поки що відкривати таємниці не будемо ).

“Така співдія корисна для майбутніх програмістів, адже це і можливість продемонструвати свої, уже набуті вміння, і навчитися нового від програмістів-професіоналів”, – коментує співорганізатор зустрічі, завідувач відділення, викладач спеціальних дисциплін спеціальності 122 Комп’ютерні науки Юлія Ананченко.

“Взаємодія програмістів та журналістів відкриває нові грані роботи цих спеціалістів, адже це актуалізує створення освітніх медіавидань нового покоління”, – ділиться враженнями співорганізатор зустрічі, викладач спеціальних дисциплін спеціальності 061 Журналістика Наталія Пономаренко.

Далі буде!