Х’юстон, у машівців немає проблем з кібергігієною!

Рівень успіху вже давно залежати не тільки від того, наскільки добре ви виконуєте свої безпосередні обов’язки. Щоб бути компетентним фахівцем, треба розвивати Soft Skills.

Студенти другого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» та третього курсу спеціальності «Журналістика» взяли участь у тренінгу «Цифрова безпека: Х’юстон, у нас проблеми!», який провела Наталія Пономаренко, медіатренерка, викладачка МФК СумДУ.

Розпочати інтенсив допоміг єнот Віталик, який запропонував машівцям з’ясувати, де факт, а де – правда серед медіаповідомлень з ІТ-сфери.

«Для того, щоб не стати жертвою зловмисників у кіберпросторі, потрібно підтримувати так звану кібергігієну. Наталія Петрівна на конкретних прикладах пояснила причини актуальності цифрової грамотності сьогодні, особливо в умовах повномасштабного вторгнення. Дійсно, значну загрозу становить те, що ми не знаємо, хто саме та яку інформацію про нас збирає», – резюмує Владислав Прокопчук, студент-програміст. 

Спікерка зауважила, що кількість інтернет-шахрайств, фактів втручання в особистий інформаційний простір, поширення неправдивих відомостей тощо сьогодні набуває рис епідемії. Тож поняття «кібергігієна» є звичайною та актуальною темою сьогодення. Тренерка акцентувала на темі надійності захисту персональних даних та паролів. 

«Ми маємо розуміти цінність своїх персональних даних, для чого ними діляться, які загрози це несе, хто й навіщо їх збирає, яким чином вони збираються та як мінімізувати збір цих даних. Дотримання основних правил кібергігієни дозволить своєчасно виявити підозрілу діяльність зловмисників та не дати зловживати нашою особистою інформацією!» – закликає Інна Чорнойван, студентка-журналістка.

Війна триває і в інформаційному просторі, тому важливо навчитися захищатися від кіберзагроз. Тож нехай будь-який простір, який зустрінеться на життєвому шляху студентів МФК СумДУ, буде безпечним. Попереджений – значить озброєний. 

Залишити відповідь