Машівці вчилися протистояти російській пропаганді

20 березня в рамках тематичних заходів просвіти третьокурсники спеціальностей 061 Журналістика (керівник групи – Наталія Пономаренко) та 122 Комп’ютерні науки (керівник групи – Анна Ровна) зібралися на онлайн-інтенсив «Медіа як засіб збереження національної ідентичності» (медіатренер – Наталія Пономаренко).

Під час заходу говорили про національну ідентичність, культурну та історичну пам’ять і деколонізацію в розрізі російської пропаганди; чому знання про ідентичність роблять людей сильнішими; чому сьогодні на часі говорити й пізнавати власну ідентичність.

«Слово «ідентичність» останні два роки чуємо повсюдно, а дати чітке визначення, розумітися щодо процесу формування ідентичності, головних її особливостей – потребує інформації, професійної і, в той же час, доступної. Проблема є, адже довгий час через медіа нам нав’язували меншовартість. І про це все, а також про практичні кроки, які нам потрібно робити сьогодні, ми почули на заході. Сьогодні було дуже цікаво й змістовно, доступно та надихаюче», – розповідає Нікіта Зіборов, студент 313-ж групи.

Формування культури ідентичності в умовах російської гібридної війни  – це потужне питання й тема. Усе, що працює на національну ідею, що сприяло становленню національної свідомості, що утворювало національні артефакти заслуговує на дослідження, на якісну інтерпретацію, на введення якісної дискусії. Тримаймося разом, бо в єдності – наша сила!

Залишити відповідь