Міжнародний день рідної мови святкували два сумських коледжі

21 лютого − Міжнародний день рідної мови. 

Мова – це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти й розумно збагачувати. Сьогодні, коли в Україні йде війна, наш народ згуртувався та разом із хоробрими воїнами ЗСУ захищають нашу землю, домівки своїх рідних, свою мову. Український письменник Сергій Жадан писав: «Доки живе мова – житиме й народ».

Цьогоріч машівці-журналісти у свято пішли на гостини до Сумського фахового коледжу економіки і торгівлі. Привітні господарі влаштували для гостей інтелектуально-розважальний захід «Чарівний світ української мови».

Згадали і легенду виникнення української мови, і крилаті вислови великих про мову. Не обійшлося і без поезії… Прозвучав віночок віршів «Моя рідна українська мова». 

Поліна Кирноз, студентка СФКЕіТ, презентувала дослідження «Знищимо суржик – збережемо літературну мову».

Журналісти МФК СумДУ теж долучилися до полілогу з блоком Ме(ло)дійна кава в тональності любові до Слова» (керівник – Наталія Пономаренко, викладач МФК СумДУ). Майбутні медійниці Єлизавета Римар та Діана Бербушенко подарували присутнім пісню, а Анастасія Страшок прочитала улюблену поезію про мову.

Завершили дійство бліц-обговоренням «В океані рідної мови».

Пам’ятаймо, хто ми є! Любімо рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Дякуємо Сумському фаховому коледжу економіки і торгівлі за прийом!

Залишити відповідь