Крути: крок у безсмертя

Щороку, 29 січня, уся Україна вшановує подвиг відважних героїв Крут. 106 років тому нескорені студенти ціною власного життя змінили хід історії і затвердили право українців на свою незалежність. У 1918 році під час бою біля залізничної станції кілька сотень юнаків та чоловіків на декілька днів затримати просування більшовиків і їхній наступ на Київ. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священиків; військові, студенти, гімназисти. Хтось вже мав бойовий досвід, а хтось вперше взяв до рук зброю. 

Що було під Крутами? Хто були ті молоді хоробрі юнаки, які ніколи раніше не тримали в руках зброї та мужньо вийшли проти багатотисячної більшовицької армії, аби захистити Київ від загарбання. 

На ці запитання дали відповіді студенти-економісти третього курсу разом із Галиною Безматною, керівником групи, під час години-спілкування «Крути. Вони боролися, щоб ми перемогли».

Говорять, що історія повторюється. Неважко помітити паралелі подій столітньої давності та сьогоденну героїчну боротьбу наших найкращих – молодих, мужніх, нескорених.

Історія повторюється… Проведення паралелей між епохами наштовхнуло присутніх до роздумів: за понад сто років у нас незмінний ворог, а в нього – незмінні наміри підкорити свободолюбивий народ та незалежну Україну! Та попри все ми вистоїмо і виженемо російську навалу з нашої землі. У пам’ять про тих, хто поліг за спільну ідею… 

Шануймо, пам’ятаємо підтримуємо та тримаємо стрій!

Залишити відповідь