Студенти-інженери МФК СумДУ зустрічалися зі стейкхолдерами

21 вересня 2023 року на базі МФК СумДУ відбулася традиційна зустріч здобувачів освіти спеціальності 133 Галузеве машинобудування (ОПП «Технологія обробки матеріалів на верстатах та автоматичних лініях») з представниками одного з потенційних роботодавців.

На відміну від минулих років, до ВСП «МФК СумДУ» завітали представники не сумських машинобудівних підприємств. Зацікавленість у якісних спеціалістах машинобудівної галузі цього разу виявив лідер ринку України з виробництва пожежних машин, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки, підприємство ТОВ «Промислова компанія «ПОЖМАШИНА» (смт. Ладан Прилуцького району Чернігівської області).

Олександр Ратніков, HR-директор ТОВ «ПК «ПОЖМАШИНА», презентував присутнім підприємство, розповів про його історію та сьогодення в умовах війни. Також він підкреслив зацікавленість підприємства в цей час у висококваліфікованих молодих спеціалістах, зокрема, у верстатниках, які працюють із ЧПК.

Розмову продовжив Олег Назаренко, випускник МФК СумДУ, а нині – начальник механічного цеху ТОВ «ПК «ПОЖМАШИНА». Він розповів про свою історію успіху, про шлях від випускника коледжу до начальника цеху провідного українського підприємства, більш детально зупинився на умовах праці в цеху, розпорядку робочого дня, верстатах та обладнанні, умовах оплати праці.

Далі був жвавий діалог, під час якого здобувачі освіти отримати вичерпні відповіді від представників підприємства.

«Проведенню такої зустрічі не завадила навіть повітряна тривога – зустріч відбулася в укритті коледжу, адже під час війни продукція підприємства (зокрема, пожежні машини) життєво необхідна для нашої країни. Представники ТОВ «ПК «ПОЖМАШИНА» зацікавлені в довгостроковій співпраці з МФК СумДУ у рамках підготовки висококваліфікованих кадрів. Зокрема, підприємство попередньо підтвердило можливість проведення на своїй базі технологічної практики здобувачів освіти III курсу спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» за освітньо-професійною програмою «Технологія обробки матеріалів на верстатах та автоматичних лініях», яка відбудеться з травня по липень наступного року. Враховуючи цікавість, яку виявили здобувачі освіти під час зустрічі, а також для продовження налагодження взаємовигідної співпраці, була досягнута попередня домовленість про проведення повторної зустрічі навесні 2024 року», – ділиться завідувач практикою Сергій Антиков.

Обираючи МФК СумДУ, Ви обираєте забезпечене майбутнє! Наближаймо перемогу разом!

Залишити відповідь