Розбудова майбутнього через громадянську освіту

Громадянська освіта є фундаментом у побудові сильних, стійких, процвітаючих і сталих демократій у всьому світі. Особливо актуальним є це сьогодні, коли Україна продовжує героїчно захищати свою землю та демократичні цінності вільного світу. Сучасна громадянська освіта є і надалі залишатиметься критично важливим компонентом для перемоги України, а також для досягнення миру після війни.

Саме тому Міжнародна Фундація Виборчих Систем (IFES) в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та допомоги від уряду Великої Британії продовжує розширювати свої курси громадянської освіти для закладів освіти України, залучаючи нових партнерів по всій Україні.

З 6 по 10 червня IFES та Директорат професійної освіти Міністерства освіти і науки України провели Всеукраїнський тренінг з громадянської освіти «Демократія: ідеї на практиці». Захід об’єднав педагогів з усієї України. Серед закладів фахової передвищої освіти України представники двох коледжів: ВСП «Київський торгівельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» та ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ».

МФК СумДУ представляли заступник директора з виховної роботи Світлана Щербак та викладач громадянської освіти Роман Сахнов.

«Тренінг став для учасників платформою для обміну ідеями та кращими практиками викладання громадянської освіти в Україні. Його учасники обговорили питання демократичного врядування державної політики, прав людини та громадянської освіти. Поглиблюючи свої знання та навички, ми отримали інструменти для того, щоб не лише захищати українську демократію, але й розвивати її як під час війни, так і у мирний час», – розповідає Роман Сахнов.

Разом ми пройдемо шлях від теорії демократії до реалізації ідей соціально-корисних ініціатив на практиці.

Залишити відповідь