Машівці долучилися до міжнародної науковопрактичної конференції

8-9 червня 2023 року на базі Ресурсного Центру професійного розвитку вчителя історії та громадянської освіти Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання викладання суспільних та гуманітарних дисциплін в умовах війни та післявоєнної відбудови».

До конференції долучилися понад 200 науковців із України, Німеччини, США, Іспанії, Туреччини, Литви, Франції, Казахстану, Чехії.

Участь у конференції – це чудова нагода для освітянської спільноти, яка цікавиться проблемними питаннями та новими підходами до сучасного навчання суспільних та гуманітарних дисциплін в умовах сьогодення, обмінятись досвідом, поставити проблемні запитання й знайти відповіді на них, поділитись власними досягненнями та напрацюваннями.

Конференція проходила у змішаному форматі із використанням платформи дистанційної роботи Google Meet, що дозволило долучитися значній кількості учасників.

Модератор заходу – Світлана Моцак, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Напрямки конференції відповідали найактуальнішим питанням освітньої діяльності в сучасних непростих умовах.

До заходу долучилися й студенти та викладачі МФК СумДУ.

Оксана Якущенко поділилася досвідом формуванням національно-патріотичного виховання в контексті сучасних викликів у МФК СумДУ, Дмитро Бондаренко виступив з доповіддю «Гуманітарні виклики технонауки».

Наталія Пономаренко окреслила спільне й відмінне в неформальній освіті в Україні та країнах ЄС.

         До наукових сходин долучилися й члени гуртка «Культуромовна особистість журналіста» (керівник – Наталія Пономаренко): Анастасія Демченко презентувала результати опитування щодо сформованості медіаграмотності у студентів МФК СумДУ, Олексій Симутін представив медіаосвіту як засіб розвитку особистості майбутнього журналіста, а Інна Чорнойван охарактеризувала сучасну медіакультуру постмодерну.

Міжнародна конференція викликала значне зацікавлення серед її учасників та гостей, що знайшло своє продовження у її дискусійній частині. Учасники конференції підбили підсумки, зазначивши, що конференція стала доброю традицією, та висловили надію на продовження наукових діалогів під час наступної зустрічі, яка запланована на 2024 рік.

Тримаймо освітній стрій!

Детально про захід: https://cutt.ly/xwrPWzWl

Залишити відповідь