ЧИ Є МАЙБУТНЄ В УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ: з’ясовували журналісти МФК СумДУ

13 червня відбувалася зустріч студентів-журналістів із представниками видавництва «Триторія» в Сумській обласній науковій бібліотеці.

Перед зустріччю студенти ознайомилися з історією та особливостями інтерʼєру самої бібліотеки та її краєзнавчого відділу.

У формі пресконференції відбулося знайомство майбутніх акул пера з представниками та поліграфічними продуктами видавництва «Триторія», у ролі модератора – завідувачка бібліотечного відділу Тетяни Голуб (до речі, у минулому – журналістка). Серед учасників розмови – видавець Олег Ткачов, краєзнавці Юрій П’ятаченко та Володимир Пошва.

Юрій П’ятаченко провів тематичний огляд видань «триторянців». До того ж присутні мали можливість побачити та погортати книги видавництва, дізнатися про історію та зміст цих видань. У фокусі розмови – широка палітра видань, співпраця видавців із авторами, майбутнє української книги.

«Старше покоління часто дорікає молоді, мовляв, мало читає, але ж це не так! – аргументує свою думку Ольга Ларіонова, студентка-журналістка МФК СумДУ. – Молодь є різна. От, я та мої друзі читаємо багато, і це сучасна література – фентезі, тревел, жахи та, звісно, художня, класика… І купуємо ми переважно книжки українських видавництв. Тепер познайомились із сумським – «Триторією».

Студенти побачили ще одну грань роботи видавця – листівки з малюнками художників-школярів із Сумщини, які відправляли нашим захисникам для підтримки морального духу воїнів.

Під час палкої дискусії учасники заходу дійшли висновку: якщо в молоді є попит на читання українських книг, отож, професію журналісти-машівці обрали перспективну.

Доєднуйтеся до родини машколеджу – обирайте перспективне майбутнє.

Залишити відповідь