Серед машівців – найкращі знавці академічної доброчесності!

У рамках VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід» Лабораторія академічної культури молодих дослідників» Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка провела конкурс есе «Доброчесність у навчанні: дотримуватися не можна порушувати».

Проводячи конкурс, організатори ставили за мету реалізацію декількох завдань: популяризація та розвиток академічної культури та академічної доброчесності серед здобувачів освіти, популяризація нетолерантного ставлення до проявів академічного шахрайства; формування мотивації здобувачів освіти до самоосвіти, саморозвитку, критичного мислення та ретельної перевірки фактів.

Для організації та проведення конкурсу есе про академічну доброчесність був створений організаційний комітет, до складу якого увійшли: Любов Пшенична (голова журі); Олена Семеног (заступник голови журі), Марина Ячменик (секретар конкурсу), Надія Кириленко, Вікторія Герман, Наталія Громова, Олена Кумеда, Олеся Калинич, Алла Рябуха, Людмила Шкурдода, Віталій Омеляненко, Наталія Пономаренко, Ольга Рудь, Артем Артюхов, Тетяна Шарова, Сергій Шаров, Єлизавета Драновська, Юлія Плужник. Кожен член журі був ознайомлений із роботами конкурсантів «у сліпу» – вони не знали ні імені автора, ні закладу освіти, який представляє конкурсант.

Конкурс охопив за освітнім рівнем здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти, закладів фахової передвищої освіти та закладів вищої освіти.

Есе оцінювались за такими критеріями: оригінальність; цілісність твору; зрозуміла й чітка ідея; творчість; якість оформлення; структурованість; логічність; грамотність; дотримання академічної доброчесності; розкриває одну думку. Конкурсант максимально міг отримати 10 балів. Також усі роботи були перевірені на плагіат.

Перше місце в номінації «Заклади фахової передвищої освіти» виборола Тетяна Бобирєва, студентка другого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» (наставник – Роман Сахнов, викладач).

Щиро вітаємо Тетяну з перемогою в конкурсі есе «Доброчесність у навчанні: дотримуватися не можна порушувати» за небайдуже ставлення до проблеми академічної доброчесності, за відповідальне ставлення до навчання та повагу до наукових здобутків інших учасників освітнього процесу, за участь у конкурсі есе! Зичимо Вам успішно складених сесій!

Пам’ятаймо, академічна доброчесність – це ставлення до своєї освіти, до свого багажу знань, до свого майбутнього, урешті-решт!

Залишити відповідь