Машівці-програмісти вшанували пам’ять усіх, хто боровся з нацизмом

Маки червоні – символ Перемоги.

Ці квіти – кров загиблих на війні.

І матері сіють маки червоні

На могилках своїх юних синів.

Маки червоні на вітрі палають,

Нам, нагадавши про ті страшні дні,

Маки червоні тихо ридають,

Низько схиливши голівки свої.

 

8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення. З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну є червоний мак. Це визнаний у світі символ памʼяті за загиблими у битвах з часів Першої світової війни. Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.

Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Усе далі відходять у минуле грізні роки Другої світової війни. Для нас це історія, але для людей старшого покоління – це частина життя, та найчорніша сторінка долі, що й досі озивається в серці смутком і болем.

Студенти 311-і групи вшанували пам’ять  загиблих захисників рідної землі.

Під час години-реквієму «Коли ми пам’ятаємо – ми непереможні!» здобувачі освіти ознайомилися з історією Дня пам’яті та примирення в Україні, замислили про ту ціну, яку заплатив український народ в цій війні.

«На жаль, на власному досвіді ми тепер знаємо, що війна – це тисячі скалічених людських доль, ненароджені життя та зруйновані міста. Саме події Другої світової війни стали застереженням для усього світу, що подібне не повинно повторитися», – розповідає керівник групи Оксана Якущенко.

Український народ добре знає ціну війни та несвободи. На жаль, ми зустрічаємо цю знаменну дату зі зброєю в руках. Дякуємо за героїзм та мужність.

Ми обов’язково здобудемо Перемогу і мир запанує в нашій рідній Україні!🙏💛💙

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Залишити відповідь