Спеціальність «Металургія»

Спеціальність «Металургія» налічує невелику кількість студентів, але на сьогодні це одна з провідних і перспективних спеціальностей в Україні. Машинобудівні підприємства Сумщини відчувають гостру потребу в спеціалістах цього фаху. Про це, зокрема, йшлося на зустрічі слухачів підготовчих курсів коледжу з головою циклової комісії і завідувачем відділення спеціальності «Металургія». Інна Гальченко та Віта Павленко розповіли майбутнім абітурієнтам про специфіку професії інженера-металурга, про важливість її для повоєнної відбудови нашої держави та запросили їх до вступу на спеціальність. Ця зустріч відбулася в межах тижня спеціальності «Металургія», який тривав з 17 по 21 квітня 2023 року.

Студенти спеціальності минулого тижня взяли участь у цікавих заходах і мали можливість перевірити отримані в коледжі знання. Другокурсники-металурги показали свої здібності в кресленні завдяки вікторині «Веселий інженер», яку провела для них викладач Олена Козюля. І, хоча на цей момент було оголошено повітряну тривогу, захід відбувся в укритті гуртожитку. Найкращими знавцями креслення стали Павло Смірнов і Вадим Чижов. Студенти 306-л групи взяли участь у вікторині на знання спеціальних дисциплін, яку провела для них викладач Інна Гальченко. Переможцем став Олександр Шарпило. Учасники вікторини отримали солодкі призи.

Представник кафедри прикладного матеріалознавства Сумського державного університету Надія Харченко провела бесіду зі студентами 306-л групи, ознайомивши їх з особливостями подальшого навчання в університеті, правилами вступу, освітньою програмою та перспективами працевлаштування.

Студент 3 курсу спеціальності «Металургія» Руслан Спаський взяв участь у Х Всеукраїнській науково-технічній конференції, підготувавши під керівництвом викладачів Інни Гальченко і Віти Павленко тези доповіді на тему «Електронно-променева плавка металів і сплавів», які були опубліковані у збірнику матеріалів конференції Сумським державним університетом.

Пишаємось нашими студентами, дякуємо всім причетним до проведення тижня спеціальності. Сподіваємось, що металурги-ливарники сприятимуть відродженню і процвітанню нашої прекрасної України.

 

Залишити відповідь