Засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчальної (навчально-методичної) роботи ЗФПО Сумської області

  • 18 квітня 2023 року відповідно до плану роботи базового коледжу Сумщини відбулося засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчальної (навчально-методичної) роботи ЗФПО Сумської області. До зустрічі долучилися представники всіх закладів освіти області.
  • З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася виконуюча обов’язки директорки Машинобудівного фахового коледжу СумДУ Еліна ВАЛЮХ.

 До обговорення було запропоновано актуальні питання, а саме, інституційний аудит у закладах фахової передвищої освіти (що варто знати, як підготуватися) та особливості підготовки до проведення акредитації освітньо-професійних програм.

  • Світлана ШУЛЬЧЕВСЬКА, начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Управління Державної служби якості освіти у Сумській області довела до відома учасників зібрання нормативні документи, що регламентують проведення інституційного аудиту в ЗФПО, проаналізовано результати, досягнення та недоліки перших акредитацій освітньо-професійних програм.
  • Далі учасники зустрічі долучилися до обговорення особливостей акредитації. В’ячеслав РЯЗАНЦЕВ, заступник директора з навчальної роботи Класичного фахового коледжу СумДУ, поділився з колегами досвідом коледжу з підготовки та успішного проходження процедури акредитації ОПП «Землевпорядкування» спеціальності 193 Геодезія та землеустрій, звернувши увагу на основні етапи, професіоналізм експертної групи та високі результати.
  • Ольга КРАВЧЕНКО, заступник директора з навчальної роботи Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ, презентувала досвід підготовки самоаналізу відповідно до критеріїв. Колега звернула увагу на відповідальному формуванні нормативної бази закладу та навчально-методичних комплексів фахових освітніх компонентів.

Також було обговорено питання створення в закладах освіти репозитаріїв для розміщення кваліфікаційних робіт та їхню перевірку на плагіат.

Змістовне цікаве й актуальне методичне об’єднання дозволило перейняти успішний досвід колег-заступників, звернути увагу на типові недоліки в роботі задля їхнього уникнення в майбутньому, що надихнуло на подальшу плідну й системну роботу.

Завершилось засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів закладів фахової передвищої освіти Сумської області словами подяки, взаємного побажання здоров’я, мирного неба, Перемоги Україні та нових зустрічей у різних форматах.

Залишити відповідь