Інфомедійна весна у МФК СумДУ

З 06 по 12 березня 2023 року відповідно до плану роботи Відокремленого структурного підрозділу «Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету» тривав тиждень спеціальностей 186 Видавництво та поліграфія та 061 Журналістика.

На березневому засіданні майстерні «Be profi in media» у маші учасники почули історію на мільйон «Як не опускати руки й куди приводять великі мрії?». Таємницями поділилася військова кореспондентка, випускниця МФК СумДУ Анастасія Горпінченко. Говорили і про її досвід транслювати в маси події з міст, які було тільки-но деокуповано, де йдуть активні бойові дії, де на руїнах без ознак цивілізації живуть діти… Про те, як вразили Буча та Ірпінь після звільнення… Про психологічний стан журналіста: як зупинити сльози й навчитися після побаченого працювати далі. До зустрічі долучилися майбутні абітурієнти й машівці (викладачі та здобувачі освіти), і студенти-журналісти Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Івана Франка» та Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Михайла Грушевського. Переглянути зустріч можна за покликанням: https://youtu.be/bETWYkutlF4.

На другому засіданні студенти спеціальності журналістики МФК СумДУ провели онлайн-розмову з редакторкою «Телекомпанія «СТС» Тетяною Мостіпан. Захід модерувала викладачка спецдисциплін Лілія Дяговченко. Пані Тетяна вийшла на онлайн-зв’язок із «редакторського цеху». Журналістка розповіла про свій початок кар’єри, роботу на каналі та поділилася секретами успіху в професійній журналістиці. Окрім того, студенти поставили гості запитання щодо специфіки роботи редактора, дотримання етичних стандартів, редакційного кодексу та обговорили практичні кейси з роботи журналістів. Детально про допис: https://www.facebook.com/groups/128514741153747/permalink/1164390160899528/

8 березня здобувачі освіти та викладачі коледжів із Чернігівщини та Сумщини об’єдналися задля того, аби пізнати знову віхи життєпису Кобзаря. До міжрегіональної конференції доєдналися представники: Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка», КЗ «Чернігівський базовий фаховий медичний коледж» Чернігівської обласної ради, Чернігівський музичний коледж ім. Л. Ревуцького, КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка» Чернігівської обласної ради, Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету. Машівці презентували мультфільм «Шевченко на Сумщині» (https://youtu.be/dL0UzvRZMUU). Над анімацією працювали члени гуртка «Культуромовна особистість журналіста» Анастасія Дядченко (студентка-програмістка) та Єгор Савченко (студент-журналіст) з натхненником – викладачем Наталією Пономаренко.

Телеканал Машtv презентував проєкт “Шевченко – це наша суперзірка. Відомий на весь світ, але особливий для кожного з нас…”: https://www.youtube.com/watch?v=xViOEmvH8CY.

Для абітурієнтів викладачі та студенти спеціальності «Журналістика» МФК СумДУ вирішили провести інтенсив «Мрія зі ЗМІстом». Спочатку учасники занурилися у світ медіа, поринувши у світ журналістики та медіаграмотності. На другому етапі пройшло змагання з тем, що заявлені в першому етапі. Долучившись до конкурсу, учасники дізналися, який у них рівень медіаграмотності! А 11 березня зібралися підбивати підсумки, отримувати призи та сюрпризи. Інтенсивці зустрілися з командою телеканалу МАШtv і редколегією газети “KOLEDZHANY” , поспілкувалися з тими, хто вже опановує ази своєї галузі, поставили запитання та отримали корисні поради щодо свого майбутнього, пограли в ігри з медіаграмотності та поділилися враженнями під час ласування чаєм.

Протягом тижня спеціальностей здобувачі освіти, які підкорюють сферу журналістики та поліграфії, випробовували власні сили в різних олімпіадах та конкурсах.

Вам стало цікаво, як це відбувається? Приєднуйтесь до коледжної родини та підписуйтеся на нас у соціальних мережах!

Залишити відповідь