Canvas: шлях від ідеї до бізнесу

Ви давно планували започаткувати стартап? Втомились працювати на когось і мрієте про власну справу?

Шлях від перших ідей для бізнесу до готових концепцій для нових продуктів і послуг, до створення узгодженого бізнес-плану може тривати дні, тижні, місяці, роки…

Під пильним наглядом наставників Анни Ровної (викладача спеціальності 122) та Тетяни Очкової (викладача спеціальності 076) студенти спеціальності 122 Комп’ютерні науки розпланували власні бізнес-проєкти з використанням шаблону Canvas (створення ІТ-проєкту з використанням сучасних інформаційних бізнес-процесів), що допоміг структурувати суть ідеї максимально швидко.

“CANVAS в перекладі означає канва, полотно. Іншими словами CANVAS – це основа/фундамент для бізнесу. Якщо все добре продумати, описати, накласти на базове полотно  організації – це хороший старт для успішної діяльності”, – коментує Тетяна Очкова.

“Бізнес-модель Сanvas допоможе  зосередитися на створенні цінності  проєкту. Сьогодні ми відкрили та спробували застосовувати  модель CANVAS, щоб навчитися створювати цінність для клієнтів, щоб поліпшити здатність проєктувати, тестувати і створювати продукти та послуги, яких хочуть клієнти”, – ділиться враженнями студентка Анна Будік.

Обговорення та дискусії щодо опису сегментів клієнтів були емоційними навіть в онлайн-форматі.