Дуальна освіта в дії!

А Ви мріяли про те, щоб доторкнутися до професії під час самого навчання? Упевнені, що так!

А в Машинобудівному фаховому коледжі СумДУ можливо все! Першокурсники з початку навчання ознайомлюються з азами професії завдяки впровадження дуальної освіти.

«Дуальна освіта – це можливість поєднувати теорію та практику, тобто коли студента, як спеціаліста готують з певної кваліфікації, як правило на основі договору про здійснення навчання за дуальною формою», – коментує завідувач відділення спеціальності «Галузеве машинобудування» Олег НЕСВІТ.

Студенти 101-о групи (керівник – Світлана ГУРЖІЙ) не вперше проводять заняття в дуальному центрі коледжу, де вони вже мають можливість заглиблюватися у вир майбутньої професії разом із викладачами спеціальності Сергієм ЛОБОВИМ та Олегом НЕСВІТОМ. Зокрема, майбутні спеціалісти навчаються та вже безпосередньо працюють у лабораторіях універсальних верстатів.

«Це круто! Адже ми в школі не могли б навіть уявити про таке – ми, першокурсники, бачимо роботу верстатів під час занять, можемо з часом (пройшовши теоретичний курс) попрацювати на них!» – із захопленням розповідає студент 102-о групи Кіріл Хоминський.

Таким чином, у Машинобудівному фаховому коледжі СумДУ здійснюється реалізація підготовки конкурентоспроможних, висококваліфікованих, креативних, здатних до постійного фахового самовдосконалення протягом трудової діяльності спеціалістів, які зроблять вагомий внесок у розбудову сучасної української держави.