Засідання викладачів математики та інформатики у Сумському будівельному коледжі

13 листопада 2019 року на базі Сумського будівельного коледжу відбулося засідання обласних методичних об’єднань викладачів математики та викладачів інформатики і комп’ютерних дисциплін ЗФПО Сумської області. Викладачів області гостинно зустріла адміністрація коледжу з викладачами циклової комісії математики та інформатики.

Основними питаннями МО були питання підготовки та проведення олімпіад з математики, інформатики та комп’ютерної графіки.

1 вересня поріг навчальних закладів переступають студенти-новобранці і для них починається неоднозначний, невідворотний процес адаптації. Головну роль адаптованості грає дидактичний аспект, бо навчання є основою діяльності студента, а успішність є одним із критеріїв адаптованості. Тому перед викладачами математики стоїть нелегке завдання відбору тих студентів 1 курсу, які за перші місяці навчання адаптувалися до нових умов і мають бажання поглиблювати свої знання.

Викладачі математики обговорили і уточнили архів завдань з математики. Голова МО математиків Вороніна Н.К. виступила з доповіддю по темі: «Діофантові рівняння» і запропонувала започаткувати традицію обміну  досвідом  потемної підготовки студентів до олімпіад.

Голова МО викладачів інформатики та комп’ютерних дисциплін Лобова В.В. проінформувала викладачів про місце та термін проведення олімпіади з інформатики. Викладачі узгодили версію Office 2016 як базову для проведення олімпіади.

Голова МО проінформувала викладачів про запровадження Всеукраїнської олімпіади з комп’ютерної графіки, розповіла про дві секції даної олімпіади: «Інженерна графіка» та «Дизайн проект»; ознайомила з прикладами завдань секції «Дизайн проект».

На засіданні були присутні викладачі інженерної графіки. З типовими завданнями, критеріями оцінювання завдань викладачів ознайомив викладач комп’ютерної графіки Машколеджу СумДУ, член оргкомітету Всеукраїнської олімпіади з комп’ютерної графіки, Забіцький Д.В. Викладачі уточнили програмне забезпечення, що може бути використано при проведенні обласного етапу олімпіади.

Після плідної роботи викладачі відвідали музей коледжу і ознайомились з історією навчального закладу. Приємним завершенням спілкування був майстер-клас роботи в стилі Мікс медіа, проведений викладачем Соколенко С.М.