Як парость виноградної лози плекали мову машівці-журналіти в мовному колі

У День української писемності та мови в Сумській ОУНБ відбулося святкове засідання клубу «Мовне коло».

Лейтмотивом заходу учасники обрали слова: «Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!».

Відкрила сходини Ірина Жиленко (докторка філологічних наук, професорка, заступниця завідувача кафедри журналістики та філології СумДУ).

Далі учасники долучилися до життєпису нашого земляка – поборника української мови Бориса Антоненка-Давидовича. А студенти СумДУ ознайомили присутніх зі словниковими статтями з книги Бориса Антоненка-Давидовича «Як ми говоримо».

Естафету підхопили студентки-журналістки, представниці гуртка «Культуромовна особистість журналіста» (Керівник – Наталія Пономаренко). Вірші про мову читали Наталія Токаренко, Діана Єфіменко та Анастасія Страшок. Не обійшлося й без душі українців – пісень, їх подарували в акапельному виконанні Діана Бербушенко та Діана Єфіменко.

«Захід був доволі інформативним. Ми обговорювали певні відмінності та тонкощі української мови, торкнулися питання різноманіття нашої мови та її характерної мінливості під впливом різних чинників та зміни часу», – ділиться враженнями студентка Інна Чорнойван.

Наприкінці заходу гості ознайомилися з виставкою літератури «Перлини української писемності та літератури від давнини до сьогодення», що була організована працівниками бібліотеки до свята.

Організатори «Мовного кола» – кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, Сумська обласна організація Національної спілки журналістів України, Сумська обласна універсальна наукова бібліотека – запрошують всіх охочих долучатись до подібних заходів. Стежте за повідомленнями в соціальних мережах.

Читайте детальніше за покликанням: https://sumypost.com/sumynews/suspilstvo/movne-kolo-svyato-ukrayinskoyi-movy-ta-kultury-foto/, автор матеріалу – студент-журналіст МФК СумДУ Нікіта Зіборов.

Залишити відповідь