Як машівці вчилися програмувати

Сучасній освіті притаманні активні форми взаємодії різних закладів освіти. Однією з таких форм є гостьова лекція.

У межах тижня циклової комісії викладачів математики та інформатики 17 березня 2023 року до МФК СумДУ завітала кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри інформатики СумДПУ імені А.С.  Макаренка Неля Дегтярьова.

Спікерка провела майстер-клас «Розробка застосунків для Android-пристроїв в середовищі App Inventor» для студентів першого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки».

«Під час спілкування ми дізналися про середовище візуальної розробки додатків для Аndroid, що ґрунтується на елементарних знаннях програмування, адже App Inventor включає всі методи, функції та інші елементи кодування, а також фокусується як на самому коді, так і на візуалізації того, як він працює. Зустріч була цікавою, адже кожен із нас спробував створити найпростіші додатки для малювання, додаючи звук, та розмістити на власних смартфонах», – ділиться враженнями студентка Ніка Мартем’янова.

Середовище App Inventor дозволяє досить просто створювати мобільні унікальні та привабливі додатки для використання в будь-якій сфері. А Ви вже програмуєте? Якщо ні, приєднуйтеся до машівської родини, щоб спробувати!

Залишити відповідь