ХХ Міжнародні мистецько-педагогічні читання пам’яті професора Оксани Петрівни Рудницької: участь викладача МФК СумДУ

У сучасному українському науково-освітньому просторі наявна унікальна традиція, спрямована на утвердження відкритого професійного діалогу між науковцями й освітянами з різних регіонів України, зарубіжних країн з проблем теорії і практики мистецької, педагогічної освіти, – проведення щорічних міжнародних мистецько-педагогічних читань пам’яті професора Оксани Петрівни Рудницької «Неперервна педагогічна освіта ХХІ століття: досвід, інновації, тенденції».

Нині в Україні триває національна визвольна війна України проти російської агресії… Ми маємо значні організаційні й побутові проблеми, пов’язані з віяловими вимкненнями електроенергії, ракетними обстрілами та частою відсутністю мобільного та інтернет-зв’язку.

Саме тому у 2022 році мистецько-педагогічні читання проводяться в дистанційному форматі за допомогою кластерної технології, що передбачає об’єднання науковців, освітян у межах заходу навколо спільної конструктивної ідеї у віртуальному просторі. Такою спільною ідеєю є окреслення стратегічних пріоритетів розвитку педагогічної освіти, насамперед мистецької, визначення основних напрямів партнерської взаємодії наукових установ, закладів освіти у реалізації європейських і національних векторів підготовки сучасного вчителя, викладача, викладача дослідника.

Кластер читань представлений на Освітньому хабі «IPOOD hab» Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України: https://ipoodhab.com/rudnytska-2022

Саме у такому форматі 1 грудня 2022 року проводяться ХХ Міжнародні мистецько-педагогічні читання пам’яті О.П. Рудницької у співпраці з Кафедрою ЮНЕСКО «Неперервна професійна освіта ХХІ століття», Державним закладом вищої освіти імені Стефана Баторія у Скерневіцах (м. Скерневиці, Республіка Польща), Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка, Українською асоціацією освіти дорослих та ін.

У заході беруть участь близько 200 учасників – науковці, освітяни з різних регіонів України і зарубіжжя.

Місією заходу є партнерська взаємодія закладів освіти і наукових інституцій у здійсненні реформування мистецької і педагогічної освіти, вшанування пам’яті знакових для української освіти постатей, величних у продукуванні інноваційних науково-дослідницьких ідей особистостей.

Серед переможців у номінації «Довідкові та лексикографічні видання» нагороджено команду студентів під керівництвом викладача МФК СумДУ Наталії Пономаренко як співавтора мультимедійного словника з інфомедійної грамотності.

У кластері читань https://ipoodhab.com/rudnytska-2022 розміщено виступи, привітання, результати проєктної діяльності авторитетних учених, науковців, освітян з різних регіонів України і зарубіжжя.

Залишити відповідь